• Geen producten in je winkelmand.

  • Log in

Perfect

Lydia De Win
  | 
8 juli 2022

Een beetje raar misschien maar ik heb altijd het gevoel gehad dat Joonas niet echt oud zou worden.  Ik weet niet waarom ik steeds met dat gevoel leefde. Alsof het allemaal te perfect was, ons leven samen.  Hij als kat gewoon perfect was, onwezenlijk bijna.

Toen ik te horen kreeg dat zijn hart hem fataal ging worden en ons nog weinig tijd samen was gegund, was de pijn niet te harden. Het idee om hem te moeten missen was ondraaglijk en tegelijkertijd werd mijn gevoel ook in een klap waarheid.

En merkwaardig hoe een dier dan omgaat met leven en dood. In de weken tussen de diagnose en zijn dood, leek er echt niets aan de hand. Het was de Joonas die ik altijd kende die at en sliep, door het huis slenterde zoals hij altijd had gedaan. Alleen waren er nu de medicijnen die hij dagelijks moest nemen, een nieuw feit in zijn leven dat hij ook een beetje als een spelletje opvatte. Soms welwillend om mij plezier te doen en soms ongeduldig alsof hij andere dingen te doen had. Voor hem was het gewoon het leven dat hij altijd gekend had en zijn geraakte hart ging daar geen verandering in brengen.

Hij was de dan ook in alle opzichten mijn leraar van het hart die me kwam helpen met mijn ,soms wel heel gesloten, hart. Hij leerde me dat ik in staat was me te laten raken en dat het mogelijk was een levend wezen ongebreideld lief te hebben. Hij zette mijn hart weer op een keer om door het leven geraakt te worden.

En ook in de dood was hij de slimste van ons twee. Een enkele zucht in de nacht en het was voorbij. Een bijna geruisloze overgang naar iets anders ergens ver weg zonder schroom en zonder angst. Hij gaf zich over aan het leven en aan de dood in volle vertrouwen.

Joonas was een van de beste dingen die me ooit is overkomen in mijn leven. Een onuitputtelijke bron van onvoorwaardelijke liefde. Als een grote broer, beste vriend, beschermengel en superkat in een prachtige cadeauverpakking. Ik droeg hem op handen en dat doe ik nog steeds. Zijn werk zit er op, ik moet nu verder in een andere leven zonder Joonas. Hij heeft mij en mijn wereld een beetje beter gemaakt. Mijn prachtige tuxedo-kater, mijn Bad Boy in zwart en wit.

Heeft een dier ooit ook jouw hart gestolen?

Artikel uit de categorie:
Joonas

0 Reacties op "Perfect"

Geef een reactie op dit artikel

© 2024 JOONAS - Powered by Maatos