• Geen producten in je winkelmand.

  • Log in

Over Lydia

Meet Lydia

In mijn leven werd ik al heel snel geconfronteerd met een groot verlies. Toen ik net acht was geworden, overleed mijn oma na een pijnlijke ziekte. Ze was als een moeder voor mij en mijn hele wereld stortte zo wat in na haar dood. Niemand die er met mij over sprak, niemand die vroeg of het wel goed met me ging.

En doorheen de jaren ging het afscheid nemen gewoon door. En bij ieder afscheid hoort een eigen verhaal en unieke herinneringen. Maar ook veel stilzwijgen en eenzaamheid.

En toen kwam die ene speciale kat in mijn leven! Geboren in de tuin en al heel jong moest Joonas hard vechten voor zijn leven. Maar ik was niet van plan los te laten en na zes maanden van intense zorg en veel papflesjes was onze band uitgegroeid tot iets heel uniek.

Ieder dier dat in mijn leven komt is me dierbaar maar mijn band met Joonas was intens, en onvoorwaardelijk. Alsof we elkaars ziel konden lezen.

Het geluk heeft niet lang mogen duren, in maart van 2020 kreeg hij de diagnose hartfalen en in de zomer van datzelfde jaar overleed hij midden in de nacht op weg naar de dierenarts.

Hij gaf me tijdens zijn leven en ook nu nog wijze levenslessen over zelfvertrouwen en goedgeluimde zorgeloosheid, over geduld en stille aanvaarding van wat het leven op je pad brengt.

Ik ben de voorbije jaren meer en meer mijn hart gaan volgen en mijn passie: de verbinding tussen mens en dier.

 

Wat een kat allemaal in gang kan zetten!

Wat mag je van mij verwachten als rouwtherapeut?

We vertrekken samen vanuit jouw ervaring als rouwende waarbij ik je niet alleen de ruimte bied om je verhaal te vertellen maar ook om jouw gevoelens en gedachten te delen en te onderzoeken. De erkenning van jouw pijn en jouw veerkracht staan daarbij centraal.

Samen onderzoeken we naar wat er beweging kan brengen in je rouwproces. Ik geef je inzichten mee over het rouwen en tips om goed voor jezelf te zorgen.

Ik daag je uit om weer regisseur te worden van je eigen leven door het vinden van een andere manier van vasthouden van wat je verloren hebt. Rouw gaat niet over maar kan op termijn in zachtheid en liefde verweven worden in je levensverhaal.

Ik begeleid je tijdens deze reis terug naar het leven en geef je persoonlijke handvaten op basis van mijn jarenlange persoonlijke ervaring op het gebied van rouw en verlies.

Waar sta ik voor?

Ik vind het belangrijk dat we een goede match zijn, wanneer we gaan samenwerken. Hier zijn 5 dingen die je over mij moet weten:

Actiegericht
In mijn begeleiding, ligt de nadruk op actie nemen. Ik wil niet dat je alleen maar gaat vertellen, zonder er iets mee te doen. Ik wil dat jij vooruit gaat en je doelen bereikt.
1
Veiligheid
Ik vind het belangrijk dat jij kan groeien in een veilige omgeving, dat wil zeggen dat ten eerste al jouw persoonlijke informatie veilig is bij mij en dat je alleen hoeft te delen waar jij je comfortabel bij voelt.
2
Op jouw tempo
Ik fan van het motto: "Less is more", ik geef je een ton aan informatie mee op een simpele, gestructureerde en begrijpbare manier waardoor je niet overweldigd geraakt.
3
Tough love, zo af en toe
Ik zal je steeds zeggen wat ik denk, want als ik dat niet doe, dan ben ik gewoon geen goede begeleider. Ik doe dat wel altijd op een respectvolle manier, zonder te oordelen en ik zal daarbij ook nooit over je aangegeven grenzen gaan.
4
Open voor feedback
Feedback is een geschenk! 't Is waarschijnlijk de meest cheesy line die je zal vinden op deze hele website, maar ik geloof er wel in: ik heb jouw feedback nodig, om ervoor te zorgen dat jij alles uit mijn begeleiding haalt én dat ik zelf ook kan blijven groeien met jullie.
5

En naast rouwtherapeut ben ik ook nog...

Als je nog iets wil weten, gewoon vragen!

Stap één op je weg naar heling?

Schrijf je in en ontvang mijn gratis e-book over rouwen na verlies van je huisdier.

*Door het invullen van bovenstaand formulier, ga je ermee akkoord om regelmatig tips en weetjes te ontvangen omtrent rouwverwerking bij het verlies van je huisdier. Je kan je op ieder moment afmelden.

Jouw gegevens zijn veilig bij mij.

Volg @JOONAS.a.love.story op Instagram en Facebook:

© 2024 JOONAS - Powered by Maatos