• Geen producten in je winkelmand.

  • Log in

Jezelf toestemming geven om te rouwen om je huisdier

Lydia De Win
  | 
3 december 2021

We moeten gewoon het lef hebben om onszelf de toestemming te geven om te rouwen na de dood van een huisdier. En misschien is het goed om daar elke dag een stiltemoment voor in te plannen.

Hoe je die rouw vorm wil geven is natuurlijk heel persoonlijk. Er zijn vele denkbare wegen die je kunnen helpen op weg naar heling.

Hou een dagboek bij – schrijf over je gevoelens – Je gevoelens op papier zetten kan je helpen werkelijk te zien hoe lastig het verlies is voor jou. Het kan je de kans geven om te zien hoe je dag na dag stappen maakt in het omgaan met dat verlies.

Praat met iemand – Een therapeut of een vriend die je verlies begrijpt. Het is aan jou om te beslissen wat het beste past bij je persoonlijkheid.

Plan een herdenkingsmoment – Je kan een moment van herdenking voor je overleden huisdier inplannen samen met anderen die je verdriet begrijpen. Het kan een mooie manier zijn om je weg doorheen de rouw een stukje houvast te geven.

Goed voor jezelf zorgen – Zorg voor voldoende rust, gezonde voeding op regelmatige tijdstippen en een normale dagroutine. Je mag dan rouwen om een huisdier, je rouwt ook om het verlies van een vriend.

Artikel uit de categorie:
Rouw

0 Reacties op "Jezelf toestemming geven om te rouwen om je huisdier"

Geef een reactie op dit artikel

© 2024 JOONAS - Powered by Maatos